Articles


Ut ultricies imperdiet sodales. Aliquam fringilla aliquam ex sit amet elementum. Proin bibendum sollicitudin feugiat. Curabitur ut egestas justo, vitae molestie ante.

VARIUS BLANDIT

Curabitur sed iaculis dolor


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla mauris dolor, gravida a varius blandit, auctor eget purus. Phasellus scelerisque sapien sit amet mauris laoreet, eget scelerisque nunc cursus. Duis ultricies.

Curabitur sed iaculis dolor non congue ligula

Cum să alegi polița de asigurare de viață potrivită pentru tine, în funcție de vârstă?

Când vine vorba să alegi o asigurare de viață, doi dintre cei mai importanți factori pe care un asigurator îi va lua în considerare atunci când teremină eligibilitatea și prețul sunt cei legați de vârstă și sănătate.

După cum îți poți imagina, cu cât ești mai tânăr și mai sănătos, cu atât o poliță este mai accesibilă. În mod obișnuit, obții cele mai bune rate de primă atunci când ai între 20 și 30 de ani. Acest lucru se datorează faptului că un asigurator își asumă un risc mai mic atunci când asigură o persoană tânără, în stare de sănătate bună.

Acestea fiind spuse, o acoperire accesibilă și de înaltă calitate este disponibilă pe o gamă variată de vârste.

Totuși, și la o vârstă mai înaintată (după 30 de ani), când poate ai copii sau alte persoane dependente financiar, poți avea nevoie de o asigurare de viață. Este important să nu renunți la cumpărarea unei polițe cât mai curând, pentru a te asigura că aceasta rămâne accesibilă, mai ales din prisma stării de sănătate.

Cumpărarea unei asigurări de viață la 20 de ani

Vârsta de 20 de ani este cel mai bun moment pentru a cumpăra o asigurare de viață la prețuri accesibile (chiar dacă este posibil să nu „ai nevoie de ea”).

În general, când ești mai tânăr și mai sănătos, prezinți un risc mai mic pentru un asigurator, motiv pentru care ți se oferă cele mai accesibile tarife.

De exemplu, o persoană în vârstă de 25 de ani în stare de sănătate excelentă, ar putea achiziționa pentru 128 lei pe lună o poliță de asigurare pe 20 de ani în valoare de 500,000 Ron. În caz de deces prin îmbolnăvire sau prin accident această sumă se dublează.

Pentru multe persoane cu vârste între 20 și 30 de ani, istoricul de sănătate este probabil cel mai bun care va fi vreodată. Este posibil să nu fi întâmpinat până acum boli sau probleme de sănătate.

Dacă ești căsătorit recent, cu o ipotecă sau cu copii în viitorul apropiat, poate merită să te gândești serios să cumperi acum o asigurare de viață pe termen lung.

Dacă ești singur, fără dependenți financiari, s-ar putea ca asigurarea de viață să nu fie ceva pentru care trebuie să aloci fonduri.

Indemnizațiile din asigurări de viață de la asigurații cu vârste între 20 și 30 de ani ar putea ajuta beneficiarii:

  • Să plătească ratele ipotecare pe care ei nu le-ar putea face fără contribuția ta financiară;
  • Alte datorii angajate (cum ar fi un împrumut pentru nevoi personale) pe care familia ar fi nevoită să le plătească;
  • Cheltuieli cu educația și îngrijirea copiilor;
  • Cheltuieli finale, taxe de succesiune.

Nu uita că asigurarea de viață nu este o achiziție unică. Ar trebui să revizuiești nevoile de acoperire atunci când ai mai mulți copii, să îți asumi mai multe datorii și numeroase alte etape de viață care au un impact financiar.

Dacă ai nevoie doar de o polița mică la început, mai târziu ar fi bine să iei în considerare achiziționarea unei acoperiri mai mari pe măsură ce stilul tău de viață se schimbă (cum ar fi atunci când ai copii sau după ce venitul tău devine mai mare).

Cumpărarea unei asigurări de viață la 30 de ani

La 30 de ani, asigurările de viață devin mai importante ca niciodată. Este posibil să fii căsătorit, să deții o casă, să ai câțiva copii, câteva mașini și multe facturi de plătit.

Cu atâtea responsabilități financiare și o sănătate bună, după 30 de ani este unul dintre cele mai bune momente pentru a-ți evalua nevoile de asigurare de viață. Chiar dacă ai achiziționat o poliță mică până la 30 de ani sau ai primit o asigurare de viață prin intermediul angajatorului, este timpul, probabil, să stabilești dacă ai nevoie de mai mult.

În primul rând, nu te baza doar pe asigurările furnizate de angajator. În mod obișnuit, această acoperire oferă doar o plată de una până la două ori salariul tău anual, ceea ce este o acoperire mult prea mică dacă ai dependenți financiari.

Majoritatea experților sugerează achiziționarea unei asigurări de cel puțin 5 până la 10 ori venitul tău anual. Recomandarea poate ajunge până la de 15 ori venitul tău dacă ai soț/soție, copii și puține active lichide.

Din fericire, o asigurare de viață pe termen lung este încă accesibilă după 30 de ani. De exemplu, o persoană în vârstă de 35 de ani, în stare de sănătate excelentă, poate achiziționa pentru 134 lei pe lună o asigurare de viață pe 20 de ani în valoare de 250,000 Ron, în caz de deces prin îmbolnăvire sau deces prin accident această sumă dublându-se.

Indemnizațiile de asigurări de viață de la asigurații cu vârste de peste 30 de ani ar putea ajuta beneficiarii tăi:

  • Să plătească o ipotecă pe care ei nu ar putea să o plătească fără contribuția ta financiară;
  • Să protejeze o mamă sau un tată care stau acasă, care se bazează doar pe veniturile tale;
  • Să acopere cheltuielile de zi cu zi pentru îngrijirea copilului, împreună cu cele viitoare, cum ar fi activitățile extracurriculare și facultatea;
  • Să protejeze economiile făcute pâna atunci împreună cu familia;
  • Să acopere eventualele facturi medicale, taxe de succesiune și orice cheltuieli finale.

Chiar dacă ai deja o asigurare de viață, această vârstă reprezintă un moment bun pentru a-ți reevalua nevoile. Dacă acum câștigi mai mulți bani, ai mai multe proprietați sau ai o familie mai mare, este posibil să ai nevoie de mai multă acoperire.

Cumpărarea unei asigurări de viață la 40 de ani

Dacă ești sau nu asigurat, în jurul vârstei de 40 de ani trebuie să îți adaptezi nevoile de asigurări de viață înainte ca ratele de primă să crească.

Poate că ai acoperire furnizată de angajator, dar probabil îți faci griji că nu este suficient. Presupunând că intenționezi sa rămâi la locul de muncă un timp, o asigurare individuală te poate ajuta să suplimentezi ceea ce primești deja prin angajator.

Sau, poate, ai achiziționat o poliță de asigurare de viață până în 30 de ani cu o durată de 20 de ani care va expira în curând și îți dai seama că vei fi dorit ca asigurarea să fi fost făcută pe termen mai îndelungat și să fi fost protejat mai mult timp.

După 40 de ani s-ar putea să fii într-o sănătate fizică excelentă sau foarte bună, prin urmare, acoperirea poate fi încă foarte accesibilă.

O asigurare de viață pe 20 de ani cu o sumă asigurată în caz de deces din îmbolnavire în valoare de 120,000 ron (în caz de deces din accident această sumă dublându-se) ar putea costa 138 lei pe lună pentru o persoană sănătoasă de 45 de ani.

Nu este rău pentru o protecția financiară atât de necesară.

Considerații speciale pentru asigurarea de viață în această perioadă a vieții:

Dacă asigurarea de viață pare prea scumpă, încearcă să modifici detaliile poliței. Alegerea unei asigurări cu termen mai scurt sau un nivel mai scăzut de acoperire te poate ajuta să economisești bani fără să fii împiedicat să cumperi acoperirea de care ai nevoie.

Îndemnizațiile de la asigurarile de viață pentru asigurații cu vârste de peste 40 de ani ar putea ajuta beneficiarii tăi:

  • Să plătească restul unei ipoteci pe care ei nu le-ar putea plăti fără contribuția ta financiară;
  • Să acopere lipsa venitului tău, necesar cheltuielilor familiale odată cu dispariția ta prematură;
  • Să protejeze o mamă sau un tată care stau acasă, care se bazează doar pe veniturile tale;
  • Să acopere cheltuieli de zi cu zi pentru îngrijirea copilului, împreună cu cheltuielile viitoare de îngrijire a copilului, cum ar fi activitățile extracurriculare și facultatea;
  • Să protejeze economiile făcute pâna atunci împreună cu familia;
  • Să acopere eventualele facturi medicale, taxe de succesiune și orice cheltuieli finale.

Alegerea unei asigurări pe termen mai scurt sau cu un nivel mai scăzut de acoperire poate avea un impact semnificativ asupra economisirii de bani, obținând, totodată, o acoperire amplă.

Cumpărarea unei asigurări de viață la 50 de ani

Nu există altă modalitate de a o spune: cumpărarea asigurărilor de viață după 50 de ani nu va fi ieftină. Acestea fiind spuse, dacă ai puține active și dependenți financiari care se bazează pe veniturile tale, nu ar trebui să ignori acoperirea de care ai atâta nevoie.

Majoritatea persoanelor supraestimează în mod semnificativ cât costă asigurarea de viață la această vârstă. O asigurare pe 20 de ani, în valoarea de 100,000 ron în caz de deces din îmbolnavire (în caz de deces prin accident această sumă dublându-se), ar costa o persoană în vârstă de 55 de ani, cu sănătatea excelentă, 234 ron pe lună.

Deși nu este ieftin, dacă oferă liniște sufletească și acoperire necesară, probabil că merită.

Banii proveniți din indemnizațiile de asigurări de viață de la asigurații cu vârste de peste 50 ani ar putea ajuta beneficiarii tăi:

  • Să plătească restul unei ipoteci care a durat mai mult;
  • Să acopere datorii sau facturi neplătite cu care nu ai dori să rămână soțul/soția ta;
  • Să acopere decalajul de venit rezultat în urma dispariției tale;
  • Să îți protejezi un soț care nu lucrează, care se bazează doar pe veniturile tale;
  • Să servească ca o moștenire sau ca o pernă financiară pentru beneficiarii tăi;
  • Să acopere facturi medicale, taxe de succesiune sau orice cheltuieli finale.

Trebuie doar să fii mai selectiv cu privire la cât de multă acoperire primești și perioada pe care dorești să o acoperi.

E important să alegi o sumă asigurată adecvată situației tale financiare, să nu fii prea asigurat și, prin urmare, să plătești în exces.

O durată mai scurtă, cum ar fi 10 sau 15 ani, te va costa mult mai puțin.

Cumpărarea unei asigurări de viață la 60 de ani

Nu este prea târziu să cumperi asigurare de viață și după ce ai împlinit 60 de ani.

Principala diferență între asigurările de viață încheiate după 60 de ani și cele cumpărate înainte de 60 de ani este că nu vei putea cumpăra o poliță care să aibă o durată de peste 20 de ani.

De exemplu, o asigurare pe 10 ani, cu 100,000 ron în caz de deces din îmbolnăvire (în caz de deces din accident această sumă dublându-se ), pentru o persoană sănătoasă de 60 de ani va avea costul de 276 ron pe lună.

Pentru aceeași persoană, o asigurare pe 20 de ani (durata maximă de acoperire) va costa, pentru aceeași acoperire, 333 lei pe lună.

Deși nu este ieftin, acea acoperire poate oferi o pernă financiară substanțială soțului/copiilor.

Indemnizațiile din asigurările de viață ale asiguraților de peste 60 de ani ar putea ajuta beneficiarii tăi:

  • Să plătească datorii sau facturi neplătite cu care nu ai dori să rămână soțul / soția ta;
  • Să îți protejezi un soț care nu lucrează, care se bazează doar pe veniturile tale;
  • Să servească ca o moștenire sau pernă financiară pentru beneficiarii tăi;
  • Să acopere facturi medicale, taxe de succesiune sau orice cheltuieli finale.

Înainte de a alege o asigurare de viață, experimentează câteva scenarii diferite de calcul.

Modificarea ușoară a termenului sau a valorii de acoperire ar putea duce la o scădere semnificativă a prețului, ceea ce nu poate fi în detrimentul beneficiarilor tăi dacă dorești să oferi o pernă financiară mică.

În plus, ia în considerare serios situația ta financiară înainte de a cumpăra asigurare de viață după 60 de ani. Este posibil să nu mai ai nevoie de înlocuirea veniturilor dacă ți-ai plătit datoriile, soțul/soția ta se retrage la pensie și nu ai copii dependenți financiar. Prima lunară ar putea fi îmbunătățită pentru crearea unor economii suplimentare de lichiditați.

Cumpărarea asigurării de viață atunci când ai nevoie

Lasând vârsta deoparte, dacă ai oameni care se bazează pe veniturile tale, există șanse mari ca familia ta să poată beneficia de protecția unei polițe de asigurare de viață.

După cum ai văzut mai sus, asigurările de viață devin mai scumpe cu cât devii mai bătrân și mai puțin sănătos, de aceea este important să nu renunți la achiziționarea unei asigurări de viață atunci când ai nevoie, dacă dorești în același timp să plătești o primă accesibilă.

Acum, cumpărarea asigurărilor de viață este mai ușoară ca niciodată, ai putea fi doar câteva minute distanță de liniștea sufletească.

Te invit să îți lași datele în formularul de contact, pentru a găsi împreună cea mai bună soluție de asigurare în funcție de vârstă.

May 25, 2020

Cum să alegi polița de asigurare de viață potrivită pentru tine, în funcție de vârstă

Află cum să îți alegi polița de asigurare de viață potrivită pentru tine. În funcție de vârstă, nevoile diferă.
May 24, 2020

De ce am nevoie și de pensie facultativă

De ce am nevoie și de pensia facultativă ? Dacă vrei să ai un venit cât mai bun la vârsta pensionării ar trebui să iei în […]
May 24, 2020

După ce îmi fac o asigurare, o uit in sertar ?

După ce imi fac o asigurare,o uit într-un sertar ? Poate nu e cea mai bună idee să uiți de asigurare.În fiecare an înainte de ziua […]
May 24, 2020

De ce să îmi fac o asigurare de viață

https://www.consultant-asigurari.ro/wp-content/uploads/2020/05/De-ce-sa-mi-fac-o-asigurare-de-viata_-online-video-cutter.com_.mp4
Consultanță GRATUITĂ
Incepe conversatia
1
Pentru mai multe informații, mă puteți contacta și prin Whatsapp!